Waarom ontbreken afbeeldingen in het gedownloade bestand voor mijn klant?
Waarom ontbreken afbeeldingen in het gedownloade bestand voor mijn klant?

Lees wat je kunt doen wanneer je klant foto's mist bij het downloaden van de galerij

Jessica Jongman avatar
Geschreven door Jessica Jongman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je merkt dat afbeeldingen ontbreken in het gedownloade bestand van je klant, dan kan dit een aantal oorzaken hebben. In dit artikel leggen we uit wat je kunt doen.

1. Dubbele bestandsnamen in de galerij

Een van de redenen waarom afbeeldingen mogelijk niet worden gedownload is omdat er foto's zijn met dezelfde bestandsnaam. Wanneer meerdere foto's dezelfde bestandsnaam hebben, worden deze overschreven tijdens het downloaden.

• Zorg ervoor dat elke afbeelding uit je galerij een unieke bestandsnaam heeft. Wij adviseren om de nummering door te laten lopen en een nieuwe fotoset niet opnieuw te beginnen bij 1.

We werken op dit moment aan een oplossing om dit te kunnen opvangen zodat dubbele bestandsnamen wel mogelijk zijn.

2. Er staat een preview fotoset in je galerij
    Een andere mogelijke reden voor ontbrekende afbeeldingen, is omdat je een preview fotoset hebt ingeschakeld. Afbeeldingen in een preview fotoset kunnen niet worden gedownload door je klant.

• Upload de foto's opnieuw in een normale fotoset en zet deze aan bij de galerij instellingen. Je kunt de preview fotoset dan uitzetten. Voor meer informatie over fotosets klik hier.

3. Let op dat alle mapjes op de download pagina worden gedownload.

In geval van grote galerijen kunnen de downloads worden opgedeeld in meerdere mappen om het downloadproces te versnellen voor je klanten. Hierdoor kan het voorkomen dat je klant denkt dat er afbeeldingen ontbreken, maar deze in de volgende map(pen) zijn geplaatst.

Helpen bovenstaande oplossingen niet. Neem dan even contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.