Shootstack Tips
Algemeen
Watermerk toevoegen aan je foto's

Hoe voeg je eenvoudig een watermerk toe aan je foto's in Shootstack

Jessica Jongman avatar
Geschreven door Jessica Jongman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om je foto’s te beschermen kan je in Shootstack heel eenvoudig en snel een watermerk toevoegen aan je foto’s. Een watermerk kan je bijvoorbeeld gebruiken wanneer klanten hun foto’s mogen uitzoeken, maar deze nog niet mogen gebruiken.

Je kunt zelf een watermerk op je foto’s zetten via Lightroom of Photoshop, maar je kunt dit ook direct via Shootstack doen.

Watermerk toevoegen in Shootstack

In Shootstack kan je een watermerk aan je foto’s toevoegen door te werken met een preview fotoset. Zoals de naam al zegt is deze fotoset bedoeld als preview voor jouw klanten. De foto’s die in deze fotoset worden geüpload, krijgen automatisch een transparante tekst met ‘Preview Photo’.

Note: op dit moment is het nog niet mogelijk om je eigen watermerk up te loaden.

Watermerk toevoegen aan je foto's in Shootstack

Een preview fotoset aanmaken

Je kunt een preview fotoset aanmaken in een nieuwe of bestaande collectie. Klik in de collectie op Fotoset Toevoegen en geef de fotoset een naam. Zet vervolgens Preview Fotoset aan.

Note: meer leren over fotosets en hoe dit werkt, klik hier.

Watermerk toevoegen aan je foto's in Shootstack

Upload nu je foto’s in deze preview fotoset. Automatisch wordt er een transparant watermerk in de foto gezet, hier hoef je verder niks voor te doen.

Let op: zodra er een watermerk op je foto’s staat, kan dit niet ongedaan gemaakt worden. Wel kan je de foto’s opnieuw uploaden in een normale fotoset.

Watermerk toevoegen aan je foto's in Shootstack

Stel tot slot je galerij in en zet de juiste fotoset aan. Klik op het tabje Galerijen (onder de cover foto) en vervolgens op Fotosets. Selecteer hier Preview Foto’s zodat jouw klant alleen deze foto’s te zien krijgen.

Let op: foto's uit een preview fotoset kunnen niet gedownload worden door klanten. Zo hoef jij je geen zorgen te maken dat dit wordt misbruikt. (Upload de gekozen foto's in een normale fotoset zodat klanten deze kunnen downloaden).

Watermerk toevoegen aan je foto's in Shootstack

Meer leren over het verschil tussen collecties, fotosets en galerijen? Klik hier.